Babskie Rady

27 października, 2009

Zupa pomidorowa z pulpecikami

Zamieszczony przez: Natalia w: --Przepisy

Pomidorowa jest moją ulubioną zupą, mogę ją jeść codziennie, ale tego nie robię, bo zapewne szybko by mi się przejadła ;)  Dlatego pomidorowa jest dla mnie czymś specjalnym. Zawsze jadłam ją w jednej postaci- po prostu pomidorowa z makaronem, ale niedawno natknęłam się na dotąd nie znaną mi wersję. Polecam spróbować :)

ZUPA POMIDOROWA Z PULPECIKAMI

-wywar lub bulion z 2 kostek

-cebula

-4 pomidory lub przecier/koncentrat pomidorowy

-2 łyżki masła

-25 dkg mięsa drobiowego

-sól, pieprz, chili

-jajko

-bułka

-śmietana

-koperek

Na maśle podsmażamy cebulkę, dodajemy obrane ze skórki, pokrojone pomidory, dalej smażymy na wolnym ogniu. Zmielone mięso mieszamy z jajkiem, bułką, dodajemy sól i pieprz do smaku. Do gotującego się wywaru wrzucamy mięsne kulki. Dodajemy podsmażoną cebulę z pomidorami, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili. Dodajemy śmietanę i koperek.

Jeśli ktoś lubi gęstsze zupy, można dodać makaron.

Moim ulubionym dodatkiem do pomidorówki jest ser żółty.

SMACZNEGO!

[Natalia]

Brak odpowiedzi na "Zupa pomidorowa z pulpecikami"

Formularz komentarza

About

To jest przykład strony WordPress. Możesz edytować tę stronę i podać informacje o sobie bądź o blogu aby Twoi czytelnicy dowiedzieli się czegoś o tym co tu znajdą.