Babskie Rady

07 listopada, 2009

Muffinki z szynką i serem

Zamieszczony przez: Natalia w: --Przepisy

Wersja na słono, czyli muffinki wytrawne. Świetnie nadają się na śniadanie, kolację, piknik, jako przekąska. Zrobiłam eksperyment i upiekłam w foremce “trumience” - czyli keksówce. Efekt- jedna wielka muffina krojona w pajdy;)

MUFFINKI Z SZYNKĄ I SEREM

Składniki mokre:

-3 cebule

-170g szynki

-120g sera żółtego

-2 jajka

-250ml mleka

-125g stopionego masła

Składniki suche:

-370g mąki

-2 łyżeczki proszku do pieczenia

-szczypta soli

1. Kroimy drobno cebulę i podsmażamy do lekkiego zrumienienia.

2. Kroimy drobno szynkę, ucieramy ser. Dodajemy do cebuli.

3. Dodajemy rozrobione z mlekiem jajka i roztopione masło.

4. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

5. Mieszamy suche i mokre składniki, nie za długo- do połączenia.

6. Pieczemy około 20 min w temp. 210 stopni.

SMACZNEGO!

[Natalia]

Brak odpowiedzi na "Muffinki z szynką i serem"

Formularz komentarza

About

To jest przykład strony WordPress. Możesz edytować tę stronę i podać informacje o sobie bądź o blogu aby Twoi czytelnicy dowiedzieli się czegoś o tym co tu znajdą.